Photo Blog

30 nog v dnevni sobi :)

Ne, ne gre za zabavo s petnajstimi povabljenimi, gre za nadaljevanje prejšnjega posta in ja, mravlje so v glavni vlogi. Kdor je natančno bral, bo verjetno rekel, da sem se pri številki 30 zaračunal ali pa da nimam pojma o biologiji. Slednje bi lahko bilo diskutabilno, pa vendar, saj vsi poznamo: “Bila je huda mravljica, šest črnih nog je imela.” …

Bistvo zgodbe je transparentni gel, ki ga je razvila NASA za raziskovanje vedenja mravelj v breztežnostnem prostoru. Nudi jim hkrati bivališče, hrano in vodo, torej lahko bi rekli mravlji raj, v katerem si brezskrbno gradijo tunele, mi pa jih lahko pri tem opazujemo. V resnici je vseskupaj malo manj rožnato. Prvotno sem v plastično posodo, napolnjeno z gelom, naselil petnajst mravelj. Brez meni znanega vzroka jih je od tega deset začelo gladovno stavko, tako kot že večkrat Joško Joras, z razliko, da so bile mravlje pri tem dosledne. Ostaja jih torej pet in od tod številka 30.

Čeprav je gel razvila NASA, to zagotovo ne drži za ceneno plastično posodo, skozi katero je res težko narediti kakšno fotko. :) O poteku gradnje tunelov naslednjič.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s