Photo Blog

Od Las Vegasa do San Francisca

Zanimivo je pravzaprav postalo že tri dni pred odhodom v ZDA, ko smo na lastni koži ugotovili, da se zadeve ne odvijajo samo v Sloveniji v “banana republica style”, ampak tako delujejo tudi preko luže. Skratka, tik pred odhodom se je zgodil “government shutdown”, domov so poslali skoraj milijon javnih uslužbencev, posledično so bili zaprti tudi nacionalni parki – naša glavna interesna destinacija. Na srečo našega plana prvi teden to ni preveč zmotilo, saj smo poleg San Francisca obiskali lokacije, ki ne spadajo pod NP, zato pa niso bile nič manj zanimive. Naj jih le na kratko omenim. Bodie – zapuščeno mesto iz časov zlate mrzlice, ki so ga do danes ohranili takšnega, kot so ga takrat zapustili še zadnji iskalci zlata. Mono lake – veliko, slano, starodavno jezero, okoli katerega nastajajo impresivne apnenčaste strukture – tufe. Mammoth hot springs – naravni vroči vrelci, v katerih smo se kopali sredi puščave. Za konec pa še, vsaj zame, najbolj zanimiv del tega dela poti – White mountains, sušno gorovje, visoko krepko čez 3000 metrov, kjer lahko vidimo najstarejša drevesa na svetu. Pokrajina, ki bolj spominja na teren s katerega drugega planeta, po njem pa posamezni bori, stari tja do 5000 let. Vrhunsko.

Mono Lake Sunrise White Mountains - pot White Mountains - dusty road White Mountains - najstarejša drevesa na svetu White Mountains - najstarejša drevesa na svetu 2 White Mountains - najstarejša drevesa na svetu 3 White Mountains - sončni zahod White Mountains - sončni zahod 2 White Mountains - sončni zahod 3 White Mountains - sončni vzhod White Mountains - sončni vzhod 2 Landscape Ovira na cesti :) Bodie Bodie 2 Bodie 3 Bodie 4 Bodie 5 Bodie 6 Na poti proti Mono Lake Mono lake - sky is on fire Mono Lake - barve
Mono Lake - tufe Mono Lake - sončni vzhod

2 komentarja

 1. Zlatka

  Vau, čudovite fotografije! Če je prej nikoli ne bi imela, bi sedaj dobila željo, da si to nekoč ogledam v živo :) Tako pa jo imam že od prej, zdaj je samo še močnejša :)

  29/11/2013 na 10:18

  • Marko Einfalt

   Hey Zlatka! Hvala za komentar, vedno je fajn videt tako pohvalo ;) Ja, splača se it pogledat!

   30/11/2013 na 16:20

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s